• وبلاگ : افق بيكران روح من
  • يادداشت : مي دوني چي كم دارم ؟؟
  • نظرات : 1 خصوصي ، 54 عمومي
  • درب کنسرو بازکن برقی

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     <      1   2   3   4      >
     

    تنهاي تنها ‍ چون غريبه اي بي هيچ آشنايي به اين سو و آن سو ميرم براي يافتن چه كسي يا چه چيز خود نيز نمي دانم ، عجب حكايتي شده اين دلتنگي شباي تاريك من ، تنهايي خود موهبتيست اما از ان گريزانم ، هر چه بيشتر از او دور ميشوم بيشتر به آن نزديكم ...

    با سلام خدمت شما خواهر گرامي
    جواب بنده البته ميتوان گفت سوال بنده بيشتر باز اين جناب قلبي خواهان عشق است. جناب قلبي خواهان عشق مطالبي كه شما در نقد اين خواهر گرامي فرموده ايد بدون سند و مدرك و با تفسير خودتان بيان نموده ايد اگر چه فهم ظاهر قرآن براي عموم مردم به اندازه هدايتشان قابل فهم است ولي نكاتي در قرآن وجود دارد كه غير از اولوالالباب نميتوانند بفهمند. درخواست بنده اين است كه براي حرفهاي خود دليل و سند ذكر كنيد مثلا بگوييد در فلانن تفسير اينگونه نوشته شده است. نكند كه خداي نكرده شما هم به تفسير به راي دچار شويد.اعاذنا الله من شرور انفسنا و سيئات اعمالنا.

    به نام خدا

    سلام عليكم

    خواهرم! چند نكته را در پاسخ عرض مي‏كنم:

    1. فرموديد: شما هم به ظاهر آيه توجه كردين و از تاويلش باز موندين. تاويلش هم با اهل كتاب نيست. با ائمه معصومين هست.

    پاسخ: مراد از تأويل آيه چيست؟ اگر مرادتان كساني هستند كه آيه را در عصرهاي ديگر بر آنها تطبيق كرد، اين اختصاص به ائمه ندارد. اگر به تعبير آيت الله معرفت با الغاي خصوصيت باطن آيه را «دانايان» بگيريم، ائمه يكي از مصاديق آنهايند و مصداق‏هاي ديگر آن هركس ديگري است كه «دانايي» دارد.

    2. فرموديد: اين صحبت از شما بعيد بود كه فرمودين :((همان طور كه سياق آيه نشان مي‏دهد، مراد از «الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ » اهل كتاب است؛ نه ائمه(ع) كه اساساً در وقت نزول آيه هنوز پا به حيات نگذاشته بودند. )) شما اگر به عالم ذر معتقد باشيد مي دونيد كه تمام برنامه ها ريخته شده بوده و اين دنيا بستر براي اجرا و فرصت هست.

    پاسخ: بايد دانست كه قرآن براي فهم مشركان عرب عصر نزول نازل شده است و وجود ائمه در عالم ذر براي آنان شناخته شده نبود و نمي‏توانستند از عبارت «الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ » به ائمه پي ببرند. لذا نمي‏تواند مراد آنان باشند.

    3. فرموديد: اين اوتوا العلم منظورش كسي جز پيغمبر عزيزمون و اهل بيت (عليهم السلام )نيست . علم مطلق بهشون داده شده نه يه علم نسبي مثل علم هاي ما.

    پاسخ: ما نمي‏توانيم قرآن را بر خلاف ظاهرش معنا كنيم و معنا كردن قرآن بر خلاف ظاهرش تفسير به رأي دانسته مي‏شود و افتراء بر خدا به شمار مي‏آيد و مرتكب آن گناهكار است. مراد از علم نيز در اينجا به دليل سياق و آيات متحد الموضوع علم مطلق نيست، بلكه علم به كتاب آسماني خودشان يعني تورات است كه يهوديان از چنين علمي برخوردار بودند.

    4. فرموديد:پيشنهاد مي كنم شما پا رو فراتر از تفاسير عادي و عاميانه بگذاريد استاد گرامي و تمام توجهتون را در تفسير به كلام حامل وحي و ائمه معصومين بدين .يعني به روايات رجوع كنيد.

    پاسخ: توجه داشته باشيد كه حديث منسوب به ائمه در صورتي معتبر است كه با ظاهر قرآن مخالفت نداشته باشد و اگر مخالف باشد، خود ايشان فرمودند كه آن را دور بياندازيد. آن حديث از ما نيست. ما اگر مراد از «الذين اوتوا العلم» را ائمه بدانيم، خلاف ظاهر آيه است. در آيه و سياق آن و نيز زمان و مكان نزول آن هيچ قرينه‏اي وجود ندارد كه نشان دهد مراد ائمه هستند.

    5. فرموديد: ياد داشته باشيد وصيت نبي اكرم را در دم آخر كه فرمودند بعد از من تمسك به قرآن و اهل بيت داشته باشيد .اين قرآن يه نوشته هست كه به دستمون رسيده و بدون راهنمايي و كلام معصوم فهمش دچار مشكل مي شه .حالا باز هم ارجاع مي دين اين آيه و فهمش رو به :((برويد از اهل كتاب يعني يهوديان مدينه بپرسيد.))

    پاسخ: در حديث ثقلين گفته شده است كه هم به قرآن و هم به ائمه مراجعه كنيد؛ نه اين كه قرآن را از طريق مراجعه به ائمه بفهميم. ما بايد به ائمه مراجعه كنيم. اما در موضوعاتي كه در قرآن نيست. (رك: قرآن در اسلام علامه طباطبايي).

    6. فرموديد: كلام آسموني محكم داره متشابه داره مجمل داره مبين داره خاص داره و مطلق داره ...و اينها هم همه از معجزه بياني آن هست. پس براي فهم اينا بايد چي كار كنيم؟

    پاسخ: همه قرآن فصاحت و بلاغت دارد و لذا براي فهم معناي ظاهري‏اش لازم نبوده است كه به پيامبر و ائمه مراجعه كنند. لازمه سخن شما اين است كه برخي از آيات قرآن فصاحت و بلاغت نداشته است و اين سخني باطل است.

    7. فرموديد:‏ فقط ظاهر آيه رو بچسبيم؟

    پاسخ: نه! اما باطنش بايد با ظاهرش ارتباط منطقي داشته باشد؛ نه اين كه مخالف ظاهرش باشد يا بي‏ارتباط با آن.

    8. فرموديد: بايد به اهلش رجوع كنيم و اون اهل من و امثال من نيستند بايد رجوع كنيم به روايات صحيح و مستند. ان شاء الله ولي امرمون مي ياد از هاج و واجي نجاتمون مي ده.

    پاسخ: آري كسي كه عربي نمي‏داند و قرائن فهم قرآن را نشاخته بايد به اهلش مراجعه كند؛ اما اين‏گونه نيست كه اهل قرآن فقط ائمه باشند و ديگران همه هاج و واج باشند. مگر قرآن لغز و معماست و براي گيج كردن مردم نازل شده است؟ قرآن كتاب هدايت است.

    9. فرموديد: يه روايتي بود كه فردي از يكي از معصومين سوالي كردند...

    پاسخ:‏اين روايت هرچه باشد، اگر به معناي غيرقابل فهم بودن قرآن باشد، باطل است و بايد دور انداخته شود.

    10. فرموديد: من و شما ي شيعه بايد متفاوت باشيم و از اين تقاسير اجتهادي و مبتني بر تاريخ و ادبيات عرب و نكات بلاغي و ....پا رو فراتر بگذاريم و به كلام معصوم رجوع كنيم براي فهم تاويل و فهم ژرف و عميق اين كلام آسموني.

    پاسخ: خود ائمه فرموده‏اند كه به قرآن مراجعه كنيد و از آن هدايت بگيريد و حتي اگر حديث ما مخالف قرآن بود، دور بياندازيد. اين يعني ما هم قرآن و هم حديث ائمه و هم موافقت و مخالفت حديث ايشان را با قرآن مي‏فهميم.

    موفق باشيد.

    پاسخ

    شما از صحبتم دچار سوء برداشت شدين يه زماني رو بفرماييد آن لاين صحبت مي كنيم.

    به نام خدا

    سلام عليكم

    من يك نقدي بر تفسير شما از آيه شريفه عنكبوت داشته باشم. ابتدا توجه شما را به سياق اين آيه جلب مي‏كنم:

    وَ لا تُجادِلُوا أَهْلَ الْكِتابِ إِلاَّ بِالَّتي هِيَ أَحْسَنُ إِلاَّ الَّذينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ وَ قُولُوا آمَنَّا بِالَّذي أُنْزِلَ إِلَيْنا وَ أُنْزِلَ إِلَيْكُمْ وَ إِلهُنا وَ إِلهُكُمْ واحِدٌ وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (46) وَ كَذلِكَ أَنْزَلْنا إِلَيْكَ الْكِتابَ فَالَّذينَ آتَيْناهُمُ الْكِتابَ يُؤْمِنُونَ بِهِ وَ مِنْ هؤُلاءِ مَنْ يُؤْمِنُ بِهِ وَ ما يَجْحَدُ بِآياتِنا إِلاَّ الْكافِرُونَ (47) وَ ما كُنْتَ تَتْلُوا مِنْ قَبْلِهِ مِنْ كِتابٍ وَ لا تَخُطُّهُ بِيَمينِكَ إِذاً لاَرْتابَ الْمُبْطِلُونَ (48) بَلْ هُوَ آياتٌ بَيِّناتٌ في صُدُورِ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَ ما يَجْحَدُ بِآياتِنا إِلاَّ الظَّالِمُونَ (49)

    همان طور كه سياق آيه نشان مي‏دهد، مراد از «الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ » اهل كتاب است؛ نه ائمه(ع) كه اساساً در وقت نزول آيه هنوز پا به حيات نگذاشته بودند. سوره عنكبوت در مكه نازل شده است و آيه خطاب به مشركان مكه است. قصه از اين قرار است كه مشركان مكه رسالت پيامبر اسلام را انكار مي‏كردند و خدا طي آيات متعددي از جمله همين آيه فرموده است: اگر شما منكر هستيد و رسالت پيامبر اسلام را دروغ مي‏شماريد، برويد از اهل كتاب يعني يهوديان مدينه بپرسيد. پنهان نيست كه يهوديان مدينه از ديرباز رسالت پيامبر اسلام را پيشگويي كرده بودند و ابتداي نبوت آن حضرت نيز او را تصديق مي‏كردند، اما بعد كه پيامبر به مدينه آمد، دشمن آن حضرت شدند و نبوت او را انكار كردند.

    پاسخ

    سلامالبته نمي خوام به نظر شما جسارت كنم ولي مساله اينجاست كه شما هم به ظاهر آيه توجه كردين و از تاويلش باز موندين.تاويلش هم با اهل كتاب نيست . با ائمه معصومين هست . اين صحبت از شما بعيد بود كه فرمودين :((همان طور كه سياق آيه نشان مي‏دهد، مراد از «الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ » اهل كتاب است؛ نه ائمه(ع) كه اساساً در وقت نزول آيه هنوز پا به حيات نگذاشته بودند. )) شما اگر به عالم ذر معتقد باشيد مي دونيد كه تمام برنامه ها ريخته شده بوده و اين دنيا بستر براي اجرا و فرصت هست . و اين اوتوا العلم منظورش كسي جز پيغمبر عزيزمون و اهل بيت (عليهم السلام )نيست . علم مطلق بهشون داده شده نه يه علم نسبي مثل علم هاي ما . لذا پيشنهاد مي كنم شما پا رو فراتر از تفاسير عادي و عاميانه بگذاريد استاد گرامي و تمام توجهتون را در تفسير به كلام حامل وحي و ائمه معصومين بدين .يعني به روايات رجوع كنيد .و ياد داشته باشيد وصيت نبي اكرم را در دم آخر كه فرمودند بعد از من تمسك به قرآن و اهل بيت داشته باشيد .اين قرآن يه نوشته هست كه به دستمون رسيده و بدون راهنمايي و كلام معصوم فهمش دچار مشكل مي شه .حالا باز هم ارجاع مي دين اين آيه و فهمش رو به :((برويد از اهل كتاب يعني يهوديان مدينه بپرسيد.))غير از اينه كه اين كلام آسموني محكم داره متشابه داره مجمل داره مبين داره خاص داره و مطلق داره ...و اينها هم همه از معجزه بياني آن هست .پس براي فهم اينا بايد چي كار كنيم؟فقط ظاهر آيه رو بچسبيم؟نه بايد به اهلش رجوع كنيم و اون اهل من و امثال من نيستند بايد رجوع كنيم به روايات صحيح و مستند .ان شاء الله ولي امرمون مي ياد از هاج و واجي نجاتمون مي ده .و از اين نمونه ها هم زياد هست كه بخوام بگم ولي اهليت مي خواد يه روايتي بود كه فردي از يكي از معصومين سوالي كردند .گفتند :((معناي سيد چيست ؟))ايشان هم يك كلمه پاسخ دادن . بعد يكي از ياران هم همين سوال را پرسيدند . اما ايشان مفصل پاسخ دادند بعد به امام گفت پس آن جواب چه بود و اين جواب چه بود حضرت فرموندد اين جواب مال شما بوده (فاكتموها الا لاهله )) حالا اين روايت رو خدمتتون گفتم كه به اينجا برسيم كه من و شما ي شيعه بايد متفاوت باشيم و از اين تقاسير اجتهادي و مبتني بر تاريخ و ادبيات عرب و نكات بلاغي و ....پا رو فراتر بگذاريم و به كلام معصوم رجوع كنيم براي فهم تاويل و فهم ژرف و عميق اين كلام آسموني .التماس دعا خواهر كوچكتون

    شيعه واقعي ويژگي‏هاي خاصي دارد كه در روايات از آن‏ها ياد شده است. امام صادق(ع) مي‏فرمايد: "شيعيان ما اهل پارسايي و سخت كوشي و وفاداري و امانت‏داري اند واهل زهد و عبادت اند. آنان در شبانه روز 51 ركعت نماز مي گزارند (17 ركعت نماز واجب و 34 ركعت نماز نافله) شب‏ها را به عبادت سپري مي كنند و روزها را به روزه‏داري، زكات اموالشان را مي پردازند و به حج مي روند و از هر حرامي دوري مي كنند.(1) امام باقر(ع) نيز فرموده‏اند: شيعه ما كسي نيست مگر كسي كه از خدا بترسد و او را فرمان برد آنان جز با فروتني و امانت‏داري و ياد خدا و روزه و نماز و نيكي به والدين وخوش رفتاري با همسايگان و راست گويي و تلاوت قرآن و نگه داشتن زبان و امين مردم بودن شناخته نمي‏شوند.(2)

    در روايتي ديگر امام صادق(ع) نشانه‏هاي شيعيان را اين گونه بيان فرموده‏اند:

    1- گشاده دستي نسبت به برادران ايماني.

    2- پرخاش گر و طمع كار نبودن.

    3- نماز 51 ركعت خواندن.

    4- عزت نفس در برابر دشمنان.

    5- عمل به احكام شرعي.(3)

    -------------------------------------

    1. بحارالانوار، ج 65، ص 167.

    2. همان، ج 75، ص 175.

    3. همان، ص 281.

    پاسخ

    سلاملطفا محبت کنيد نظرتون را درباره تفسير روايي در اين وبلاگ بيان کنيد .1)موافقيد 2)مخالفيد3)نظر اجتهادي و شخصيتون را بيان کنيد .با تشکر و التماس دعا

    سلام فاطمه خانوم گل

    اومدم وبلاگ خوشگل تو ديدم. به قول خودت : زيارتم قبول!

    انشاالله كه در تمام مراحل زندگي ات موفق باشي.

    اينم از امضاي من

    شرمنده گفتي ورقه ها بالا نمي خوام تقلب كنم...

    پاسخ

    سلام محبت كنيد نظرتون را درباره بحث و بررسي آيات با توجه به روايات در اين وبلاگ بيان كنيد .با تشكر خواهركوچكتون
    ...والذين جاهدوا فينا لنهدينهم سبلنا
    هركه در راه خدا تلاش كنه خدا راه هدايت را به او نشون مي ده.يعني راه آدم شدن را...
    موفق باشيد.
    پاسخ

    درسته و اون سبيل ائمه معصومين هستند .
    + يا مهدي ادركني 

    تَوَکَّلتُ عَلَي الله فَهوَ حَسبُهُ

    ان شا لله به فضل و كرم خدا نور معرفت و يقين به اين مسله تو دل هممون ايجاد بشه.يا علي مدد.

    پاسخ

    از توجهتون ممنونم.
     <      1   2   3   4      >